Vilken våg passar dig och din verksamhet?

Olika typer av vågar

Det finns många olika typer av vågar som kan hjälpa dig i ditt dagliga arbete vare sig om du jobbar i sjukvården, i ett laboratorium, i detaljhandeln eller fordonsindustrin. Oavsett i vilken bransch eller industri du befinner dig i ska vågen du använder vara tillförlitlig och lätt att använda. Allra viktigast är så klart att vågen visar rätt vikt, men det finns också andra funktioner som kan göra att användarvänligheten verkligen stiger.
 

Välj våg efter bransch

Det finns olika vågar för olika användningsområden. Exempelvis kan en precisionsvåg hjälpa dig väga med extrem precision, en personvåg är viktigt inom vården, medan en fordonsvåg klarar av att väga mycket tunga transport- och lastbilar. Inom detaljhandeln använder man ofta så kallade prisuträknande vågar eller etikettvågar. Då kan det exempelvis vara av stor vikt att använda en våg som är inkopplad till ett kassasystem för att minska manuell handpåläggning, öka effektiviteten och minska risken för differenser i kassalinjen. Funktioner som möjlighet till etikettutskrift värdesätts högt för en person som jobbar inom livsmedelsindustrin eller i annan butik som säljer varor i lösvikt.
 

Placering av vågen

I valet av våg är det också viktigt att tänka på var din våg ska vara placerad för att maximera nyttan. Det finns både kompakta, mindre vågar som passar sig för att ha stående i ett skåp, på ett bord eller en bänk. Det finns också vågar som är gjorda för att stå på golvet eller hängandes från en vägg. Dessutom finns det specialvågar som kan väga saker hängandes i en krok eller kran, eller maskiner där vågen är inbyggd för maximal användarvänlighet. Värt att tänka på är också att vågen bör vara placerat på ett platt och stabilt underlag för att kunna säkerställa korrekt vägning.
 

Professionella vågar

En professionell kvalitetsvåg som visar rätt vikt, är lätt att använda, har en tydlig display och dessutom är konstruerad för att vara hållbar, är en våg som du kommer kunna ha nytta av länge; oavsett vilken bransch du befinner dig i. Vi på Allvåg kan visa dig vägen till den rätta vågen - kontakta oss så hjälper vi dig att skräddarsy en lösning utefter dina förutsättningar.Se våra vågar