Fyll på med kvittorullar till din kvittoskrivare – därför är det så viktigt

En kvittoskrivare är ett mycket viktigt verktyg för butiker, restauranger och andra verksamheter som bedriver försäljning av varor och tjänster. En snabb och pålitlig kvittoskrivare hjälper egentligen företag i alla branscher att effektivisera sina transaktionsprocesser och förbättra kundupplevelsen. Därmed är det viktigt att alltid se till att ha en fungerande kvittoskrivare. Dessutom är det mycket viktigt att alltid fylla på lagret med kvittorullar.

Lagstadgat med kvitto

Enligt kassaregisterlagen är det sedan 2010 lagstadgat att en företagare vid försäljning av en vara eller tjänst måste kunna erbjuda kunden ett kvitto. Detta gäller både vid kontant- och kortförsäljning, men även för betalningsmetoder som exempelvis Swish. Kontant betalning innebär betalning med faktiska kontanter, men också vid betalning med kuponger eller presentkort. Därmed är det alltid viktigt för företag som bedriver försäljning i butik eller dylikt att ha en fungerande och lätthanterlig kvittoskrivare nära till hands. Lika viktigt är det med tillhörande lager av kvittorullar.

Olika typer av kvittoskrivare

En kvittoskrivare kan vara integrerad i kassaregistret eller POS-enheten eller separat och kopplad med sladd. Av de kassasystem vi på Allvåg erbjuder finns det både modeller med inbyggd kvittoskrivare och sådana med fristående skrivare. Men vi har också mer moderna lösningar till exempelvis iPad, där man kan koppla på en kvittoskrivare med t.ex. Bluetooth eller en kortterminal med inbygd kvittoskrivare. Du väljer själv vad som passar bäst för din verksamhet.

Alltid integrerad kvittoskrivare

Alla kvittoskrivare är på något sätt integrerade till ett kassasystem, kassaregister eller kortterminal. Genom att kvittoskrivaren är integrerad till försäljningssystemet kan den som bedriver verksamheten snabbt och enkelt ge kunderna sina kvitton. Detta gör att du kan skapa en sömlös och automatiserad transaktionsprocess, vilket möjliggör en smidig och effektiv hantering av kassatransaktioner. Tydliga och professionella kvitton skapar en positiv bild av ditt företag och är dessutom förtroendeingivande. Det underlättar också bokföringen och redovisningen av försäljningen.

Digitala kvitton

Den enda gången du som företag inte behöver en kvittoskrivare, och därmed inte heller behöver fylla på med kvittorullar, är om du erbjuder digitala kvitton. Ett digitalt kvitto kan skickas över sms, mejl, genom en digital brevlåda som exempelvis Kivra eller sparas i en av Skatteverket godkänd mapp på din kassaenhet eller i molnet. Det finns flera goda anledningar till att digitalisera företagets kvittohantering. Smidigare arkivering, minskad manuell hantering, enklare och därmed billigare bokföring samt spårbarhet är bara några av dem. Dock är det många företagare som fortfarande måste förlita sig på ett kassasystem som producerar papperskvitton – och då är det viktigt att fylla på med ett lager av kvittorullar.

Kvittoskrivare och kvittorullar från Allvåg

Allvåg erbjuder en rad olika typer av kvittoskrivare, så att du själv kan välja vad som passar bäst för din verksamhet. Därtill har vi självklart även kvittorullar som passar alla möjliga kvittoskrivare, kassaregister och betalterminaler. Vi har med andra ord ett brett sortiment, men också ett konkurrenskraftigt pris. Kvittorullarna beställs per låda och skickas vanligtvis samma arbetsdag eller dagen efter med DHL. Om ni har några frågor eller funderingar är ni självklart välkomna att kontakta oss, så tar vi en diskussion om hur vi på Allvåg kan hjälpa er med erat kassaregister eller kassasystem och alla tillbehör därtill.

Vilken sorts kvittorulle behöver du?

Kvittorullar till kassaregister

 

Kontakta oss gärna på info@allvag.se eller 08-54549960 om du är osäker så hjälper vi er att hitta rätt sorts kvittorullar just för er kvittoskrivare.